logo Aquamossel
 
 
 
 

Algemene instructies

1. Afspoelen en nazien. Spoel de mosselen en kijk ze na. Verwijder gebarsten mosselen. Tik op mosselen die open
blijven staan. Sluiten ze niet, gooi ze dan weg. Verwijder eventuele pokken met een mesje. Tip, zet voordat u gaat spoelen uw pan alvast met een bodempje water op het vuur.

2. Is uw pan goed warm? Gooi het water weg.
Doe de mosselen in de pan. Voeg groenten en kruiden toe.
Kijk voor inspiratie eens bij onderstaande recepten.

3. Kook op hoogste vuur. Kook de mosselen zo snel mogelijk. Hoe sneller, hoe smakelijker! Tijdens het koken ontstaat schuim. Laat het tot de rand komen, neem het deksel van de pan totdat het schuim weg is. Leg het deksel terug op de pan. Bij de derde keer zijn de mosselen gaar.


Mosselrecepten

Roergebakken mosselen met gedroogde tomaat
Italiaanse mosselen
Mediterrane mosselen met koriander en limoen
Salade met gebakken mosselen
Oosterse mosselen uit de wok
Bretonse mosselen met knoflook en spek

Mosselen met champignons in roomsaus
Mosselen met verse tuinkruiden
Mosselen in witte wijn met jeneverbessen
Mosselen op z'n Zweeds
Gefrituurde mosselen
Mosselen met witlof en tomaat
Mosselen met trappist
Gegratineerde mosselen met lookboter
Mosselen 'marinière'
Mosselspiesjes op Provençaalse wijze

 

Aquamossel
 
Aquamossel
 
Aquamossel
 
Aquamossel
 
Aquamossel
 
Aquamossel
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
Nederlands